Wiadomości z Ostrowca Świętokrzyskiego

Szukaj wiadomości:
Wybrane źródło:
AZS WSBiP KSZO Ostrowiec

Oficjalna strona drużyny AZS KSZO Ostrowiec. Aktualizacja na bieżąco. W naszej bazie artykuły od I.2004 roku.

Szukaj:   Fraza:
 Kategoria: Wszystkie Ostrowiec Sport Powiat / Okolica Kultura / Oświata Relacje / Felietony Wywiady WOŚP O-c  Źródło: Wszystkie Wiadomości Św. KSZO.Info Urząd Miasta Echo Dnia Portal Miejski Gazeta Ostrowiecka AZS WSBiP KSZO O-c MOSiR O-c Inne
Ostatnio komentowane:
2004-09-24 20:27:33

Oświadczenie zarządu: Jesteśmy w pierwszej lidze !!!

Z wielką przyjemnością mamy zaszczyt poinformować Państwa, że Klub Piłki Siatkowej Wyższej Szkoły Biznesu i Przedsiębiorczości w nadchodzącym sezonie będzie występował w 1. lidze serii "B". Sytuacja taka spowodowana jest wycofaniem się z tej klasy rozgrywkowej drużyny Sparty Złotów. Z tego tytułu za bardzo dobre wyniki sportowe oraz dzięki wytrwałości i determinacji zarządu z prezesem, Markiem Karabinem na czele, to KPS WSBiP Ostrowiec został wskazany przez Polski Związek Piłki Siatkowej jako zastępca w 1. lidze serii B złotowskiej drużyny. Z takiego prezentu nie mogliśmy nie skorzystać i dlatego też dzisiaj możemy stwierdzić, iż mamy pierwszoligowy zespół siatkarski.

Sam awans nie oznacza dla nas, że dopięliśmy swego. To teraz zaczyna się dla nas okres trudnej, ale zarazem bardzo istotnej pracy. Niezbędne jest, bowiem znalezienie sponsora bądź sponsorów, którzy wesprą klub finansowo. Co jest niezbędne na dzień dzisiejszy do prawidłowego funkcjonowania klubu oraz spokojnego utrzymania się w wyższej klasie rozgrywkowej. Liczymy na takie firmy jak BigStar czy Mag-Kas, które jak na razie jako jedyne wywiązały się ze swoich zobowiązań po turnieju z okazji pięciolecia klubu.

Inauguracja sezonu siatkarskiego 2004/05 w Ostrowcu Świętokrzyskim w 1. lidze serii B odbędzie 16 października. Wtedy to przed własną publicznością nasze siatkarki zagrają z drużyną SMS I PZPS Sosnowiec (reprezentacja Polski juniorek prowadzona przez ostrowczanina, Andrzeja Pecia).

Zarząd KPS WSBiP

/pkrol/

Podziel się nim ze znajomymi:

Czytany: 4843 razy,
ostatnio: 2019-03-21 23:30:28

Skomentuj ten artykuł:

Komentarze:

~

Jeszcze nikt się nie wypowiedział na ten temat.

Strona główna  ·  Aktualności  ·  Rozrywka  ·  Turystyka  ·  Komunikacja  ·  Gospodarka  ·  O Ostrowcu  ·  Użytkownicy  ·  Kontakt

Osób online: 253       © 99-2017 MAcSi & Redakcja       Nasze domeny: Ostrowiec Świętokrzyski · Ostrowiec Św. · Naprawa zderzaków